Klaar om je business een boost te geven door de inzet van branding?

Wij helpen je graag verder!

Studio CAPAZ is een branding bureau in Utrecht. Wij maken bedrijven en organisaties succesvoller met sterke strategieën en onderscheidende merkidentiteiten.

Wij werken voor opdrachtgevers die zich willen onderscheiden in de markt of een waardevolle verbinding met hun doelgroep willen maken. Wij helpen hen hierbij, of het nu gaat om een onderscheidende huisstijl, een effectieve website of een wervende campagne.

Branding
Merkstrategie
Merkontwikkeling
Corporate identity
Campagnes

Visual Design
Web- en app design
Infographics
Magazines
Annual Reports

Motion
Animaties
Motion graphics
Story boards
Brand movies

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Boek dan een gratis Brand Chat.

Jij neemt ons mee in je verhaal. Wij delen onze ideeën, best practises en aanpak. Live of online, wat maar handig is.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

cases

onze werkwijze

Elke organisatie is anders of zit in een andere groeifase. Wij stemmen onze aanpak af op de vraag en de omvang van de organisatie. Starten we met een gezamenlijke workshop of halen we informatie op door middel van interviews? Of zetten we onze online Brand Scan in? Op de manier leren we de organisatie beter kennen en kunnen we heldere doelstellingen formuleren waar de identiteit aan moet bijdragen.

Wie ben je en waar sta je voor? Wat wil je bereiken en vooral wie? We zoeken de juiste woorden om te definiëren wat maakt jou uniek en waardevol maakt. Dit leggen we vast in een merkverhaal, merkbelofte en merkwaarden. Hiermee hebben we een sterk fundament voor de volgende fase.

Nu we weten waarom en wat we moeten verbeelden kunnen we aan de slag met de visualisering. Vanuit verschillende perspectieven belichten we het merkconcept. We onderzoeken je positie ten opzichte van concurrenten en de markt en bepalen op welke manier je hier uniek en onderscheidend kunt zijn. We laten verschillende richtingen zien met een motivatie. In de voorstellen worden kleur, beeldgebruik, typografie en lay-out nader toegelicht.

Door een identiteit consequent door te voeren bouwen we aan een sterk totaalbeeld. Dat vraagt om kwaliteit en samenhang. Niet alleen bij het ontwikkelen van een identiteit, maar ook bij het invoeren en het beheren ervan. We leggen de huisstijl vast in een style guide of brand book, hier zijn alle specificaties van gebruikte stijlelementen als kleur, lettertype en gebruik beeldmerk opgenomen.

Door Studio CAPAZ zijn we af van onze twee gezichten en hebben we nu een huisstijl en website die uitstraalt wie wij echt zijn. De samenwerking, op basis van gelijkwaardigheid, gaat erg snel en soepel. Ik was erg onder de indruk van het verhaal en het proces hoe ze tot onze nieuwe huisstijl gekomen zijn.

Studio CAPAZ heeft een prachtige nieuwe huisstijl en identiteit voor ons neergezet. Zowel op het gebied van strategie als vormgeving hebben ze leuke, frisse ideeën. Erg fijn dat je snel met ze kunt schakelen en dat ze altijd meedenken over de best mogelijke oplossingen. Kortom, ik ben erg tevreden over de samenwerking!

Annemiek van Vondel , Communicatieadviseur Habion

Studio CAPAZ is er in geslaagd om een beeldtaal en een uitstraling te verzorgen die echt bij ons past. Medewerkers maar ook klanten voelen zich er blijvend toe aangetrokken. CAPAZ heeft hiermee een bijdrage geleverd aan de groei die wij doormaken en ook aan de professionaliteit van onze organisatie.

Antoine Defesche, Directeur Horeca Academie

Verrassend en vernieuwend! Het is altijd heel fijn samenwerken met Studio CAPAZ. Een paar woorden over en weer en ze gaan aan de slag. Ze komen dan met heel nieuwe en eigenwijze concepten en oplossingen. Ver buiten de gebaande paden maar toch passend voor AVR en down to earth.

Jeanine van de Grootevheen, Marketing Manager AVR

Met goed luisteren en door echt te begrijpen wat de boodschap moet zijn, heeft Studio CAPAZ de rebranding van mijn merk helder en verfrissend neergezet.  De kracht zit in de eenvoud, het resultaat is vernieuwend en inspirerend, ik ben er heel blij mee.

Marianne Smink, Owner Smink Studio

Studio CAPAZ heeft het DNA van HEYLIGERS design + projects vertaald naar een sterke identiteit die past bij de huidige dynamiek van ons bureau. Regelmatig krijgen wij positieve reacties op onze identiteit en website.

Het was heel fijn dat Studio CAPAZ in een korte tijd een campagnebeeld en de daaruit voortvloeiende communicatie-uitingen voor ons heeft gerealiseerd. Ze kwamen met een creatief en sfeervol beeld. Daarnaast waren ze erg snel met het verwerken van feedback en ze begrepen goed welk eindresultaat we wilden. Hierbij hadden ze weinig sturing nodig wat erg fijn is als je in een kort tijdsbestek iets opgeleverd wil hebben.

Studio CAPAZ is een sparringpartner van formaat. Zoekend, opbouwend en creatief. Na meerdere sessies kwamen we precies tot wat ik wilde dat mijn website moest worden. Toegankelijk en helder en tegelijkertijd het wervende uithangbord van een zelfstandige, onafhankelijke onderzoeksjournalist.

Bart Nijpels, Sting Like a Bee

Toen wij op zoek waren naar een bureau dat ons zou kunnen helpen met “ons verhaal” en de visualisering daarvan kwamen wij uit bij Studio CAPAZ omdat zij enerzijds ervaring in onze sector hadden en anderzijds omdat zij aansprekende voorbeelden konden laten zien van eerdere visualiseringen en vormgeving. Ook in ons geval is dat vervolgens uitermate succesvol en pragmatisch gelukt.

Wij werken voor ambitieuze startups, scale-ups en gevestigde spelers