Welkom Thijs!

Hoi!
Mijn naam is Thijs Dueck. Ik kom uit Wageningen, maar woon de laatste jaren in Utrecht waar ik Communicatie & Multimedia Design studeer aan de HU. Binnen deze studie heb ik de specialisatie ‘Visual Design’ gekozen, de minor ‘Project van je leven’ afgerond en daarmee het grootste deel van de studie voltooid. De komende maanden zal ik besteden aan mijn afstudeerproject, waarvoor ik bij Studio CAPAZ terecht gekomen ben.

Wat mij zo enthousiasmeert binnen het (afwisselende) werk als visual designer is dat de combinatie van tekst/beeld/vorm oneindig mogelijkheden biedt, maar dat juist de kleinste details de grootste impact kunnen hebben. Wat mijn eigen aanpak betreft vind ik dat ‘less is more’ vaak de goede weg is. Ik heb een grote liefde voor taal en probeer dit op verschillende manieren binnen mijn werk terug te laten komen. Zo heb ik tijdens mijn minor onder andere een serie woorden geanimeerd waarbij de betekenis terugkomt in de vorm.

Buiten mijn liefde voor woord(grapjes) en beeld(spraak) sport ik graag, maar ga ik niet graag naar de sportschool: er moet altijd wel een bal aan te pas komen. Of je die nou met je hand, voet of racket aan mag raken maakt me wat minder uit. Ook speel ik vaak spelletjes en bezoek ik regelmatig concerten. Een avond op de bank hangen vind ik heerlijk, maar er zijn maar 7 avonden in een week, dus dat schiet er nog wel eens bij in.

Mijn doel is om over een aantal maanden een afgerond afstudeerproject te kunnen presenteren waar Studio CAPAZ enorm blij mee is en waar ik trots op ben. Een diploma zou daarvan een leuk gevolg kunnen zijn… Ik heb er in ieder geval erg veel zin in om te beginnen!

Op de hoogte blijven van de laatste updates? Check dan onze instagram of abonneer je op onze nieuwsbrief