Human Touch steeds belangrijker voor succesvolle merken

Onlangs waren we aanwezig bij de laatste editie van Brands in Motion. In de Westerliefde te Amsterdam werd het thema de ‘Human Touch’ in merkbeleving belicht vanuit verschillende invalshoeken.

De human touch wordt voor merken steeds belangrijker. Geert Docter van Globrands signaleert een trend in verbale merkidentiteiten waar hij een verschuiving ziet van de noodzaak dat merken zich dienen te onderscheiden naar merken die herkenbaar en vertrouwd aanvoelen.

Hier ligt wellicht de kans voor de Human Touch. De line up van sprekers die elk vanuit hun eigen expertise antwoord geven op de vraag hoe een merk the Human touch krijgt laat zien dat alle zintuigen aan bod dienen te komen.

Marijn Roozemond, strateeg bij MassiveMusic laat met zijn presentatie Music for brands overtuigend zien -en horen- wat de (meer)waarde van muziek kan zijn. Van zorgvuldige gekozen arrangementen tot het simpelste bliepje, gekoppeld aan een merk kan dit bepalend zijn voor de herkenbaarheid en ervaring van merken.

Matthijs Klinkert, directeur bij Fabrique benaderde de human touch vanuit zijn meer theoretische visie op de mix: merken – design – interactie. Hij benadrukt hierin de noodzaak voor verdieping en ontwerpvragen in de volle breedte te benaderen om tot echte waardevolle oplossingen te komen.

Foodcurator Digna Kosse laat zien dat op het gebied van food het niet alleen gaat over het componeren van smaken. Maar door te kijken op welke wijze wij voedsel consumeren er nieuwe concepten kunnen worden ontwikkeld.

Stan Boshouwers, oprichter en partner van Tinker imagineers sloot af met een presentatie van projecten waar alles bij elkaar lijkt te komen. Merkbeleving in beeld, geluid, geur en smaak. Merken die met inspirerende bezoekerscentra goed bezochte toeristische attracties worden.

We kijken uit naar de volgende editie. Brands in Motion wordt georganiseerd door Globrands in samenwerking met Fabrique.

Op de hoogte blijven van de laatste updates? Check dan onze instagram of abonneer je op onze nieuwsbrief