CAPAZ in Logo x Logo

Wat is je favoriete logo? Die vraag stelde Roel Stavorinus, brand strategist bij Grrr ons. Samen met de bijdrage van 66 andere ontwerpers is ons antwoord gebundeld in de tweede editie van Logo x Logo. Elke ontwerper licht hierin twee favoriete logo’s uit, één door henzelf gemaakt en één van een collega-ontwerper. Wij kozen voor het logo wat wij voor HEYLIGERS design+projects hebben ontwikkeld en het logo wat Paula Scher van Pentagram voor The High Line heeft ontworpen.

HEYLIGERS design+projects
HEYLIGERS design+projects is een specialist op het gebied van interieur architectuur en projectmanagement voor de internationale zakelijke markt. De identiteit die wij voor hen hebben ontwikkeld vindt zijn oorsprong in animatievorm. Het beeldmerk is constant in beweging en geeft steeds de suggestie van een ander perspectief. Steeds vaker testen wij of een identiteit ook potentie heeft om zich in bewegende vorm te manifesteren. Naast typografie, vorm, kleur en andere stijlkenmerken hebben we een extra middel tot onze beschikking voor het verbeelden van inhoudelijke waarden. In gedrukte vorm manifesteert het beeldmerk zich door het toepassen van allerlei varianten.

The High Line
In het beeldmerk van The High Line herkennen we onze ambitie om de essentie van een organisatie of bedrijf te vangen in een vorm die zo vanzelfsprekend mogelijk is. The High Line is oude spoorlijn die getransformeerd is tot stadspark. Het beeldmerk wat door Paula Scher van Pentagram is ontworpen laat met een paar simpele lijnen een H zien die de geschiedenis van het park onmiskenbaar onthuld. Oorspronkelijk was het beeldmerk in opdracht van de Friends of the High Line gemaakt, maar het logo was dermate sterk dat het uiteindelijk het symbool van het park zelf is geworden.

Logo x Logo II is hier te bestellen via bol.com

Op de hoogte blijven van de laatste updates? Check dan onze instagram of abonneer je op onze nieuwsbrief