Het jaarverslag, meer dan een visitekaartje

Het jaarverslag is vaak een flinke klus. Wordt het een papieren verslag of toch online? En hoe wordt het jaarverslag ingezet? Wij helpen je hier graag mee. Samen ontwikkelen we een verslag wat lezers inspireert en informeert en brengen we het verhaal achter de cijfers tot leven.

Wat ons betreft hoeft een jaarverslag niet een saai document te zijn. Met duidelijke keuzes in redactie, ontwerp, fotografie en een heldere verbeelding van de cijfers maken we van het jaarverslag een perfect middel is om merkimago en positionering te versterken.

Verbeelden van cijfers en resultaten

Complex data maken wij in één oogopslag helder door gebruik te maken van datavisualisaties en infographics. Op deze manier houden we lezers actief betrokken bij de inhoud en kan men belangrijke informatie snel vinden en begrijpen.

Tevens zetten we infographics in om binnen een verslag beleid inzichtelijk en tastbaar te maken, een visie te presenteren of het verslag samen te vatten tot de essentie. Ook buiten het jaarverslag kan deze content overal hergebruikt worden.

Online of offline?

Wordt het een online of offline verslag? Een complete interactieve webpagina met video en animatie of een clickable PDF. Samen kijken we waarmee we de doelgroep het beste bedienen.

Voordelen van een online jaarverslag

  • meten is weten, hoe vaak het verslag is geraadpleegd en welke onderdelen de meeste aandacht krijgen kan eenvoudig uit statistieken worden afgelezen
  • er kan gebruik worden gemaakt van video en animatie, hiermee word de informatie een stuk interactiever
  • geen drukkosten en geen papierverspilling, een online jaarverslag is milieuvriendelijker
  • het verslag is mobiel toegankelijk en kan dus overal gelezen worden
  • lezers kunnen makkelijk zoeken

Pakkende verhalen

Door middel van interviews of reportages met aansprekende beelden laten we zien welke impact de cijfers, strategie en doelstellingen hebben op klanten, medewerkers en/of maatschappij.

Onze aanpak

Een jaarverslag ontwikkelen verloopt bij ons altijd volgens een aantal vaste processtappen. Op deze manier weten we creatieve processen tot doeltreffende oplossingen te leiden en kunnen we snel anticiperen op veranderingen en ontwikkelingen.

Ambitie

Welk doel dient het jaarverslag, wie is de doelgroep en hoe bedienen we die het beste, online of offline?

Ontwerp

Op welke manier verbeelden we de organisatie, visie en eventueel thema door middel van een unieke uitstraling?

Content

Tekst, fotografie, infographics, video, illustraties en overig design komen samen en resulteren in een pakkend jaarverslag dat uitnodigt om te lezen.

Ook aan de slag met het jaarverslag?

Laat je vrijblijvend adviseren door Marius Regterschot
06 205 43 288 – marius@studiocapaz.nl